• Početna>
  • Vesti>

Vučić: U Prištini se ponašaju kao da hoće da izazovu incident

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije odgovarajući na pitanja novinara o stanju na Kosovu i Metohiji, rekao da je porazno što prištinske vlasti ne dozvoljavaju ulazak u južnu srpsku pokrajinu Veljku Odaloviću i Petru Petkoviću.

“Ponašaju se kao neko ko hoće da izazove incident, pa Srbija da reaguje, pa da traže zaštitu Amerikanaca i Nemaca”, rekao je Vučić.

Povodom najave iz Prištine da neće biti referenduma, Vučić je rekao da će postaviti pitanje međunarodnoj zajednici hoće li tako reagovati ako Srbi ne prestanu da učestvuju na njihovim izborima, ili da na severu kažu da takvih izbora neće biti.

“Da li će oklopnim vozilima da ih uteruju na biračka mesta? Ne znam zašto vole da izazivaju incidente i stvaruju tenzije”, rekao je predsednik.

Rekao je da ga brine što nemaju struje po osam sati dnevno, da to stvara dodatne trzavice i političke probleme, pa ga plaši da će pribeći nasilju.

“Mi nemamo mnogo izbora, saterani smo u ugao, jedino možemo da se čuvamo, štitimo i branimo. Naše je da budemo mirni, staloženi, da budemo faktor sigurnosti”, naveo je predsednik.

Izvor: RTS / Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još