• Početna>
  • Vesti>

Selaković: Zahvalni smo Azerbejdžanu na čvrstom stavu po pitanju KiM

SELAKOVIC HASIJEV SASTANAK

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Kamilom Hasijevom, ističući da se odnosi dve zemlje zasnivaju na poštovanju principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Selaković je zahvalio Azerbejdžanu na čvrstom stavu po pitanju Kosova i Metohije, kao i podršci poziciji Srbije u okviru međunarodnih organizacija, ukazujući na posvećenost obe države principima međunarodnog prava.

Šef srpske diplomatije osvrnuo se na svoju, kako je rekao, uspešnu posetu Bakuu ove godine, kao i na “veoma dobre razgovore” koje je imao sa ministrom Bajramovom na marginama Komemorativnog skupa Pokreta nesvrstanih u Beogradu.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Selaković je naveo da ona zaostaje za, kako kaže, odličnim bilateralnim političkim odnosima i naglasio da je potrebno raditi na njenom intenziviranju.

Ministar je rekao da je Međuvladina komisija za trgovinu i ekonomsku saradnju značajna za njeno jačanje i izrazio uverenje da će nedavno potpisan Sporazum o obostranom ukidanju viza značajno olakšati promet ljudi i imati pozitivan efekat po saradnju, posebno u oblasti privrede i turizma.

Izvor,foto : Tanjug

Comments

Pročitaj još