• Početna>
  • Vesti>

Humanitarnu akciju “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji” podržalo 76 škola Republike Srpske

Humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji” od polovine septembra podržalo je 76 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske, izjavio je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji humanitarnu akciju sprovodi uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

“Sva prikupljena sredstva usmerena su za dovršetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”, čije građevinske radove privodimo kraju i ubrzo ga završavamo. Preko našeg Odbora na finalnoj večeri turnira u malom fudbalu koji se održava u Kosovskoj Mitrovici, biće poklonjeno 160 majica za sve učesnike turnira. Deo sredstava usmerićemo za božićne i novogodišenje paketiće, koje ćemo podeliti u januaru na Kosovu i Metohiji. Biće to poklon njihovih vršnjaka iz Republike Srpske, kao znak neraskidive veze i podrške, koji već više godina putem našeg Odbora šalju poklone vršnjacima, a prošle i ove godine učestvuju u gradnji Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” u Kosvskoj Mitrovici” rekao je Arlov.

Humanitarna akcija preko osnovnih i srednjih škola traje do 31. decembra, a sredstva se mogu uplatiti i do kraja januara 2022. godine.

“Od 01. do 31. januara naredne godine biće aktivan i humanitarni broj za gradnju i optremanje ovog centra”, ističe Arlov.

Izvor: TV Most

Foto: Nova

Comments

Pročitaj još