• Početna>
  • Vesti>

Kancelraija za KIM nastavlja da rešava stambene problema za socijalno ugrožene na Kosovu i Metohiji

Još četiri socijalno ugrožene porodice u opštini Kosovska Kamenica rešiće svoje dugogodišnje stambene probleme, zahvaljujući sredstavima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Porodica Srđana Dejanovića dobiće kompletnu nadogradnju kuće, a domaćinstva Nataše Đorđević, Sretena Dikića i Novice Simića dobiće pomoć u vidu građevinskog materijala za sanaciju i adaptaciju postojećih kuća, kroz zamenu prozora i vrata, crepa, podnih obloga, renoviranje kupatila, fasade i reparaciju ostalih oštećenja.
Samo ove godine u stambeno zbrinjavanje u Kosovskoj Kamenici, Kancelarija je uložila više od 23,2 miliona dinara, čime su 103 porodice iz ove opštine dobile pomoć u izgradnji, rekonstrukciji i građevinskom materijalu, navodi se u saopštenju.

Kako objašnjava pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković pomoć je u vidu osnovnog građevinskog materijala za adaptaciju, sanaciju i dogradnju domaćinstva opredeljen za porodice koje žive u ruiniranim kućama, sa vrlo ograničenim novčanim primanjima, a neki od članova porodica su i teškog zdravstvenog stanja, što su bili i kriterijumi koje je komisija na terenu uvažila kao prioritetne zahteve.

“Stambeno zbrinjavanje jedan je od prioriteta Kancelarije za Kosovo i Metohiju i mi smo uvek tu da zajedno sa našim ljudima na terenu, predsednicima privremenih organa pružimo pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Pored pomoći koju smo kontinuirano pružali, sada smo na kraju godine odvojili sredstva za još nekoliko porodica kojima je potrebna neka vrsta pomoći u stambenom zbrinjavanju. Na ovome nećemo stati, već ovim tempom nastavljamo i naredne godine” izjavila je Stojkovićeva.

Ona je posebno istakla da je ove godine opredeljen rekordan budžet za stambenu pomoć porodicama koje žive južno od Ibra i da je samo u Kosovsku Kamenicu uloženo više od 23,2 miliona dinara.

Izuzetno tešku situaciju u opštini Kosovska Kamenica izazvale su i poplave početkom godine, pa je Kancelarija za Kosovo i Methoiju svojim sredstvima pomogla i 28 domaćinstava čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama, a značajna ulaganja su bila i u sanaciju infrastrukture istakla je
pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković.

Izvor Radio Mitrovica sever/saopštenje

Foto Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još