• Početna>
  • Vesti>

Humanitarna radionica Ansambla “VENAC” i “Gospon tamburaša”

Ansambl “Venac” je juče u Gračanici organizovao humanitarnu javnu radionicu taamburaške prakse, zajedno sa tamburaškim orkestrom iz Novog Sada „Gospon tamburaši“.

Promocija tamburaške prakse krenula je iz Gračanice i organizovaće se širom Srbije. Tamburaška praksa kao element nematerijalnog kulturnog nasleđa, upisana je u Nacionalni registar nasleđa Republike Srbije u Novembru 2021.

Tokom javne radionice u Gračanici su se prodavale humanitarne karte, a bila je izložena i kutija za prikupljanje novca za pomoć trogodišnjoj Anđeliji Kitanović i jednogodišnjem Urošu Petroviću iz Kosovskog Pomoravlja.

Uroš Petrović boluje od mikrocefalije i za njegovo lečenje u Italiji neophodno je prikupiti 14.000 evra.

Anđelija Kitanović boluje od Morning glori sindroma i za operaciju oka koja je zakazana u Beligiji početkom 2022. godine potrebno je sakupiti 10.000 evra.

Ansambl”Venac” je društveno odgovorna ustanova, koja pomaže svima, a naročito deci. Sav prihod sakupljen tokom radionice biće doniran za Anđelijino i Uroševo lečenje.

Zbog hitne operacije, direktorica “Venca” Snežana Jovanović i sama je donirala 1.000 evra za lečenje Anđelije Kitanović. Svi članovi Ansambla “Venac” i Gospon tamburaši su se priključili akciji i donirali novac.

Organizator promocije tamburaša je Ansambl Venac, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još