• Početna>
  • Vesti>

Priznanja za mlade glumce iz Gračanice na festivalu u Prokuplju

Odlukom stručnog žirija, mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.

“Mladi glumci su juče na sceni Kulturnog centra u Prokuplju izveli predstavu „Misterija nestalog jajeta“ a prema mišljenju žirija, domaćina i drugih učesnika njihova izvedba ostavila je snažan utisak” saopšteno je iz Doma kulture Gračanica.

Kako se navodi u saopštenju, član žirija glumica Ljiljana Milosavljević ocenila je da su mladi glumci sa Kosova i Metohije ostavili izuzetan utisak i da su sva deca uložila veliki trud a posebno je izdvojila mlade glumce Nataliju Josifović koja u predstavi igra Mari malog kanarinca i Mateju Dimitrijevića koji u predstavi igra detektiva Harija Džonsona.

Izuzetne utiske iskazao je i drugi član žirija pesnik Danijel Jovanović.

„Bilo je divno gledati vas kako se igrate na sceni. Uspeli ste što je veoma važno da animirate decu da i ona aktivno učestvuju u predstavi, oni su ovde potpuno bili na vašoj strani i učestvovali u predstavi i to treba da vam bude najveći podstrek“ – rekao je Jovanović.

Nastupom dece glumaca iz Gračanice bila je zadovoljna i rediteljka predstave Jelena Đorđević. „Jako sam zadovoljna kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Prokuplju, oni su se fantastično snašli svi do jednog a to je žiri prepoznao i nagradio naše mlade glumce nagradom. Ovo priznanje je i potvrda našeg uspeha i napretka u radu i značiće ogroman podstrek za ovu decu“.

Ovogodišnji „Lektirići EX YU fest“ deveti po redu, okupio je amaterska pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije i Crne Gore.

Odlazak predstave „Misterija nestalog jajeta“ na festival pomoglo je Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Dom kulture “Gračanica”

Comments

Pročitaj još