• Početna>
  • Vesti>

Vučić razgovarao sa meštanima jadarskog kraja; “Tražićemo od Rio Tinta da se jalovište skloni”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u selu Gornje Nedeljice razgovo je danas sa građanima 12 sela jadarskog kraja koji su najviše zabrinuti zbog istraživanja koja vrši kompanija “Rio Tinto”.

Predsednik Vučić je istakao da građani najviše strahuju zbog deponije koja se pravi između Jadra i Korenite.

“Ja mogu da obećam, razgovaraćemo i videti ugovorne obaveze prema Rio Tintu. Tražićemo od Rio Tinta da se jalovište skloni. Ne može da se računa na profit, već i na zdrvalje ljudi, njihov ostanak. Bićemo čvrsti. Zemlju vam ne uzima država. Zemlju ste prodavali vi privatnoj kompaniji Rio Tinto i država tu nikoga nije oštetila. Za to država nije odgovorna”, rekao je Vučić.17:37

Vučić: U Adijentu i Mintu radiće 2.000 ljudi

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će u fabrikama Adijent i Mint biti zaposleno oko 2.000 ljudi, da je država puno uložila u taj kraj i da će nastaviti da ulaže.

Vučić je kazao je Loznica pre bila uništena, da je ostala bez fabrike Viskoza, da su bile uništene i druge fabrike, kao i Banja Koviljača, putevi u lošem stanju. “Mi smo doveli Adijent i Mint, a samo u Tršić smo uložili četiri miliona evra. Nema puta koji nismo izgradili”, naveo je Vučić.

On je naveo i da niko nije čak ni pričao o auto-putu u tom delu Srbije i podsetio da se sada gradi brza saobraćajnice od Šapca do Loznice.

Istakao je da će za samo tri godine moći da dođe iz Gornjih Nedeljica do Beograda za samo sat i 10 minuta, dok mu sada treba dva sata.

Znam da su vam potrebna i fudbalska igrališta, ali meni je najvažnije da pronađemo ljudima posao, poručio je Vučić.

Izvor RTS

Foto Tanjug/ Miloš Milivojević

Comments

Pročitaj još