• Početna>
  • Vesti>

Medicinski fakultet PU: Obeležene 52 godine rada, uručeni indeksi studentima koji su upisali doktorske studije

Prigodnim programom i sečenjem slavskog kolača danas je na Medicinskom fakultetu obeleženo 52 godine postojanja i rada ove visokoškolske institucije i sutrašnja slava fakulteta “Vavedenje Presvete Bogorodice”.

Pre početka svečanosti i rezanja slavskog kolača, u amfiteatru fakulteta, studentima koji su položili prijemni ispit i upisali doktorske studije uručeni su indeksi. Ove godine ih je nešto više u odnosu na predhodnu godinu jer su povećane kvote za upis kako studenata na osnovnim studijama tako i na postdiplomskim. Ove godine je Medicinski fakultet upisao 35 doktoranata, a svaki od njih je osnovne studije završio sa visokom prosečnom ocenom.

Dekanica Medicinskog fakulteta prof Tatjana Novaković je na početku pozdravila studente, a indekse im je uručila prodekanica za nauku prof Milica Mijović.

“Mi smo danas srećni i velika nam je čast što ste vi naši budući studenti doktorskih studija. Nadam se da ćemo u narednom periodu svi zajedno završiti disertacije i steći najkvalitetnije znanje. Želim vam da imate puno energije, budete zdravi i uradite najkvalitetnije radove kojima ćete moći kasnije da publikujete. To je ulaz u naučnu elitu, a vi ste već sa dosadašnjim uspehom postigli nivo koji vam je omogućio da budete studenti doktorskih studija”, rekla je dekanica Novaković.

Studentkinje Sara Kovačević i Milica Milojević su zadovoljne jer su upisale postdiplomske studije na Prištinskom Univerzitetu. One su samo dve od 35 izuzetnih studenata sa veoma visokim ocenama i stečenim znanjem na Medicinskom fakultetu.

“Završila sam osnovne studije sa prosečnom ocenom 9,25 i zadovoljna sam što na ovom fakultetu mogu da nastavim da se usavršavam”, rekla nam je Milica Milojević.

Sara Kovačević kaže da je osnovne studije medicine završila sa prosečnom ocenom 9,4 i to je bio dobar uslov za upis na doktorske studije.

“Diplomirala sam u julu mesecu i sada sam spremna da nastavim dalje studiranje i saradnju sa kolegama. Kao i svih predhodnih godina i u narednim, očekujem visok kvalitet nastave i mislim da ću se kvalitetno usavršavati”, kaže.

Nakon toga je na Medicinskom fakultetu je usledilo sečenje slavskog kolača povodom sutrašnje krsne slave fakulteta, a dekanica prof Tatjana Novaković je zahvalila svima koji su došli da upriliče svečanost.

Svečanosti povodom dana Medicinskog fakulteta koja je održana u holu uz prigodan kulturno-umetnički program prisustvovali su načelnik kosovsko mitrovačkog upravnog okruga Vučina Janković, gradonačelnici opština Zvečan i Zubin Potok, Dragiša Milović i Srđan Vulović, zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić i direktori KBC-a u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici prof dr Zlatan Elek i prof dr Bratislav Lazić.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još