• Početna>
  • Vesti>

Školski raspust ostaje od 31. decembra do 24. januara, rigoroznije mere za ulazak u Srbiju

Krizni štab doneo je odluku da se školski raspust ne pomera i on će biti od 31. decembra do 24. januara, izjavila je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. Uvode se rigoroznije mere prilikom ulaska u Srbiju za putnike koji dolaze iz Južne Afrike, Malavija, Mozambika, Bocvane, Lesota, Nambije i Zimbabvea.

Na konferenciji za medije, nakon sednice Kriznog štaba, Darija Kisić Tepavčević je kazala da su članovi doneli još jednu odluku – da se uvedu rigoroznije mere prilikom ulaska u Srbiju za putnike koji dolaze iz Južne Afrike, Malavija, Mozambika, Bocvane, Lesota, Nambije i Zimbabvea.

Istakla je da Srbija nema direktne letova sa ovim zemljama, ali da će se voditi računa o putnicima koji preko drugih zemalja dolaze iz tih zemalja u Srbiju.

Kisić je objasnila da će se ti putnici na aerodromu raditi PCR test, u slučaju da su negativni biće u karantinu 14 dana u mestu prebivališta, a nakon sedam dana imaju obavezu da urade još jedan test.

U slučaju da su pozitivni, kaže Kisić, biće prebačeni u kovid ambulantu ili bolnicu.

Apelovala je na građane da se vakcinišu i iznela podatke da je do danas prvom dozom u našoj zemlji vakcinisano 57 odsto svih punoletnih građana, drugom 54 odsto, a trećina trećom.

Izvor i foto: RTS

Comments

Pročitaj još