• Početna>
  • Vesti>

Borbu sa kovidom izgubilo 49 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 2.180 osoba

Foto: Pixabay

U Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 2.180 osoba, od testirana 14.444 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 49 osoba. Na respiratorima su 203 pacijenta.

Epidemijska situacija u zemlji je nešto povoljnija, smanjuje se broj novoobolelih i pacijenata na bolničkom lečenju.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa biće održana u sredu u 15 časova. 

Kliničko-bolnički centar “Zvezdara” izlazi iz crvene zone. Direktor te zdravstvene ustanove, prof. dr Petar Svorcan, rekao je za RTS da će tokom ove nedelje biti obavljena dezinfekcija i čišćenje, a da se nadaju da će prve nekovid pacijente primiti krajem ove ili početkom sledeće sedmice.

Ukazao je da ulazimo u period slava, a pred nama je i doček Nove godine i praznici, pa je apelovao na građane da se čuvaju, pridržavaju mera i da se vakcinišu. 

Direktor Doma zdravlja Savski venac u Beogradu i koordinator punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i u tržnim centrima “Galerija” i “Ušće” Zoran Bekić rekao je, da epidemijska situacija jeste bolja, a da školski raspust i kovid propisnice daju efekte. 

“Ako pogledamo kraj oktobra, kada smo imali dnevno inficiranih između 6.000 i 7.000 – sada je taj broj između 2.000 i 2.500, manji je pritisak na kovid bolnice i kovid ambulante”, rekao je Bekić.

Izneo je podatak da je na Beogradskom sajmu i svim punktovima koji su u okviru Doma zdravlja Savski venac manje interesovanje za imunizaciju poslednjih dana, a čim pada broj novozaraženih osoba, pada i interesovanje za imunizaciju.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još