Rakić čestitao slavu manastiru Visoki Dečani

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić čestitao je ktitorsku slavu manastiru Visoki Dečani i igumanu manastira arhimandritu Savi Janjiću.

”Vama oče Savo i bratstvu manastira Visoki Dečani, čestitam manastirsku slavu Sv.Kralja Stefana Dečanskog!

U teškim danima po srpski narod, odolevajući brojnim izazovima sa kojima se suočavate kao bi očuvali sve ono što je vekovima građeno, želim vam najpre mir i da u miru zajedno proslavimo ovu i sve naredne slave.

Današnji praznik neka još jednom bude podstrek Vama, bratiji manastira, ali i svim pravoslavnim vernicima na ovim prostorima, da iz svih iskušenja koja su pred nama izađemo nepokolebljivi i jači u očuvanju našeg, ali i svetskog kulturnog blaga koje imamo. Ostanak i opstanak na ovim prostorima su temelji našeg bitisanja i zato neka molitva Svetog Kralja Stefana Dečanskog čuva srpski narod i ono što mu je najvrednije, a to su naše crkve i manastiri.

Poruke mira koje i danas na ovaj veliki dan upućujemo su nam preko potrebne, jer je to naš način borbe za bolje sutra”, navedeno je u čestitki ministra za zajednice i povratak i predsednika Srpske liste, Gorana Rakića.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još