• Početna>
  • Vesti>

Hajdari: Pripremiti se za reciprocitet, potreban i u politici

Foto: Tanjug

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine u Prištini Rozeta Hajdari smatra da bi u odnosima Beograda i Prištine trebao da postoji reciprocetitet i u politici, a ne samo u pitanju trgovine.

Ona je, govoreći o trgovinskom reciprocitetu sa Beogradom, rekla da je potrebno raditi na pripremi institucija, ako žele da primene takvu meru, i ocenila da je neophodno zaštiti lokalne proizvođače.

Hajdari dodaje i da Priština ima neravnopravan tretman u odnosu sa Beogradom i smatra da je neprihvatljivo da se članica CEFTA i dalje predstavlja preko UNMIK-a.

“Kosovo mora da igra konstruktivnu ulogu u bilateralnom dijalogu. Kosovo nije pravilno predstavljeno. Zašto Kosovo nije zatražilo odlazak UNMIK-a preko CEFTA? Kosovo je predstavljeno preko UNMIK. Još čekamo da nam se CEFTA obrati. Nastavićemo da insistiramo da se Kosovo tretira ravnopravno” rekla je Hajdari.

Ona je, tokom javne diskusije “Trgovinske barijere između Kosova i Srbije”, koju je organizovao Demokratski institut Kosova, u saradnji sa Odborom za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu, ocenila da je Priština u prednosti jer će, kako tvrdi, moći da se ne saglasi sa odlukama donetim u CEFTA.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još