• Početna>
  • Vesti>

Milovan i Šahe svoju sreću našli su u zaseoku Čukiće u Međeđem Potoku

Međeđi Potok je naselje na južnim obroncima Rogozne u opštini Zubin Potok. Delovi sela nose nazive po imenima starijeg ili sadašnjeg stanovništva: Čukiće, Krivčeviće i Garište. U ova tri zaseoka danas ima ukupno 18 domaćinstava.  Zaseok Čukiće, sa osam domaćinstava, nalazi se na nekih 12km od Zubinog Potoka. Nasuprot divljoj lepoti prirode, život meštana je težak, naročito u zimskom periodu. Živi se uglavnom od poljoprivrede.

Milovan Čukić sa suprugom i troje dece živi u zaseoku koji nosi ime porodičnog prezimena – Čukiće. Supruga mu je nezaposlena i žive od socijalne pomoći i dečijeg dodatka i onoga što MIlovan zaradi na povremenim poslovima. I pored teških životnih uslova, ljubav prema kraju u kome živi je ono zbog čega ne namerava da odavde ode.

“Uslovi na selu su veoma teški zimi, leti može da se zaradi neki dinar i borimo se. Zubin Potok je blizu a ja volim selo”, rekao je Milovan i dodao da je zbog te ljubavi u selu napravio kuću i tu će i ostati.

Dodatna motivacija za ostanak u rodnom kraju je i nova kuća u koju bi porodica Čukić trebalo da se useli do kraja godine. 

Milovan je naglasio da je kuću počeo da pravi sam uz pomoć drugara.

“U početku su mi pomogli drugari a onda sam predao zahtev u opštini Zubin Potok i uz njihovu pomoć izgradnja kuće sada je pri kraju”, ponosno ističe Milovan.

U želji da se oženi svoju sreću je potražio u Albaniji a objašnjava i zašto.

“Malo sam zakasnio sa ženidbom a i naše devojke, retko koja hoće u selo, sve bi u grad”.
Milovanova supruga Šahe ovde je došla pre sedam godina. Kaže da se uklopila i da joj je ovde dobro. 

“Sviđa mi se čovek, sviđa mi se ovaj život. Navikli smo se na život ovde”, iskreno odgovara Šahe 
Milovan i Šahe imaju tri sina – Mihajla, Andriju i Petra. Najstariji Mihajlo je predškolac, uskoro će krenuti u školu u obližnjem selu Bube koju pohađa 14 učenika od kojih osmoro iz Međeđeg Potoka. 

Iako život u Čukićima nije lak Milovan i Šahe su odlučni da ovde ostanu da žive i podižu decu. Naviknuti na rad ne žale se ni na šta i kao što reče Milovan – jeste teško ali je lepo.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još