• Početna>
  • Vesti>

Srpska: Na čelu Vlade u Prištini nalazi se krajnje neodgovorna osoba

Izjavom kako bi rado glasao za stvaranje Velike Albanije, Aljbin Kurti je pokazao svoje pravo lice koje je neuspešno skrivao svo ovo vreme, i koje su neki zapadni političari zanemarivali, navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Onaj isti Aljbin Kurti koji je govorio protiv Zajednice srpskih opština kao “monoetničke zajednice” sada govori o Velikoj Albaniji, koja ne bi bila ništa drugo nego jednonacionalna tvorevima.

Da li su ovo evropske vrednosti, tako što se od najviših kosovskih predstavnika poziva na stvaranje tvorevine koja je poslednji put postojala samo za vreme fašističke okupacije ovih prostora?

Pitamo se šta još treba da se desi pa da Evropska unija, ali i istaknute zemlje zapadne Evrope reaguju na ovakve antievropske izjave kojima se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana” stoji u saopštenju.

Srpska lista najoštrije osuđuje ove iracionalne izjave koje izazivaju osećaj nesigurnosti kod građana i koje im potvrđuju da se na čelu Vlade u Prištini nalazi krajnje neodgovorna osoba koja nije svesna ni svoje odgovornosti ni situacije na Zapadnom Balkanu, zaključuje se u saopštenju.

Premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu za onlajn magazin “Monokl” izjavio je da bi u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski, objavla je Gazeta ekspres, a preneo Kosovo onlajn.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još