• Početna>
  • Vesti>

Selaković zahvalio Angoli na čvrstom stavu o nepriznavanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa ambasadorom Angole Alsinom duš Prezerešom Izatom Fransiškom da Konseisaom i zahvalio na čvrstom stavu Angole u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

Selaković je izrazio očekivanje da će se nastaviti i sa jasnom i principijelnom međusobnom podrškom u međunarodnim forumima.

Šef srpske doplomatije je konstatovao da dve zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo koje datira iz perioda sticanja nezavisnosti Angole i saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.
 
Selaković je istakao spremnost Srbije za nastavak unapređenja političkog dijaloga sa Angolom i, s tim u vezi, preneo da u narednom periodu očekuje razmenu poseta na najvišem nivou.

Ministar Selaković je zahvalio što je delegaciju Angole na Sastanku na visokom nivou povodom 60 godina od prve konferencije Nesvrstanih zemalja predvodio ministar spoljnih poslova, konstatujući da je to bila još jedna potvrda dobrih i prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Selaković je ukazao na to da postoji potencijal za njeno unapređenje i naglasio da je potrebno intenzivirati razgovore i organizovati poslovni forum, kako bi se konkretizovala saradnja u oblastima od zajedničkog interesa.

Šef srpske diplomatije izvestio je sagovornika i da će broj stipendija u okviru programa “Svet u Srbiji” biti povećavan iz godine u godinu i naveo da Srbija eli da pruži priliku mladima iz Angole da se obrazuju u našoj zemlji.

Nikola Selaković na sastanku sa ambasadorom Angole
Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još