• Početna>
  • Vesti>

Deliu-Kodra: Nedolazak na Samit demokratije šteti imidžu Kosova

Poslanica PDK Blerta Deliu-Kodra reagovala je na izostanak Kosova na Samitu demokratije u Sjedinjenim Američkim Državama. Deliu-Kodra je putem objave na svom Fejsbuk profilu napisala da će ovo odsustvo narušiti lobistički imidž i argument za priznanje, prenela je agencija Ekonomia Online.

“Pored toga što će otvoreno pokazati loš odnos ove vlade sa Sjedinjenim Državama, nepostojanje učešća na Bajdenovom samitu demokratije narušiće imidž i argument lobiranja za priznanje. Američka garancija svetu da se Kosovo razvija u demokratsku državu bila je najjači argument kosovske diplomatije u traženju novih priznanja.

Neuspostavljanje poziva na Samit demokratije implicitno izražava američku sumnju u političku i stratešku orijentaciju Kosova. Ova posledica koju je proizvela Vlada, štaviše, podstaći će težnje antizapadne politike i država da prošire svoj uticaj na Kosovu. Podsetimo da su u dve Kurtijeve vlade, iz dve administracije, SAD direktno sankcionisale Kosovo. U Vladi „Kurti1” blokadom MCC fondova, a sada i nedolaskom na Samit saveznika SAD”, napisala je Kodra.

Izvor: Radio Mitrovica sever,Ekonomia Online

Foto Ekonomia Online

Comments

Pročitaj još