• Početna>
  • Vesti>

Raspisan konkurs za 79 volontera-pripravnika u tužilaštvima širom Kosova

Sekretarijat Tužilačkog saveta Kosova raspisao je konkurs za 79 volontera-pripravnika za rad u periodu od godinu dana. Konkursom su obuhvaćena Osnovna tužilaštva širom Kosova, među kojima je i ono u Mitrovici, kao i druge institucije.

Trideset volontera-pripravnika traži se za prištinsko Osnovno Tužilaštvo, po deset za Uroševac, Prizren i Đakovicu, a po pet u Osnovnim tužilaštvima u Mitrovici i Gnjilanu.

Traži se i jedan volonter za Apelaciono tužilaštvo, kao i jedan za Kancelariju glavnog tužioca.

Konkurs je ujedno raspisan za sedam volontera pripravnika za rad u Kancelariji za zaštitu i pomoć žrtvama u Prištini, Đakovici, Peći, Gnjilanu, Uroševcu, Prizrenu i Mitrovici.

Konkurs je otvoren sve do 11. novembra.

Glavni zadaci pripravnika biće – obavljanje poslova po nalogu tužioca i pomaganje tužiocu, kao i obavljanje drugih poslova u koordinaciji sa službenicima tužilaštva.

Zainteresovani moraju da imaju završeni Pravni fakultet, a dok se od veština traži:

Poznavanje upravnih i krivičnih postupaka, sposobnost sprovođenja pravnog istraživanja, pripreme pravnih akata, poznavanje rada na računaru i komunikacione veštine.

Zainteresovani su u obavezi da popune aplikaciju, i uz nju dostave diplomu Pravnog fakulteta (osnovne studije), uverenje da nisu pod istragom – ne starije od šest meseci, motivaciono pismo i kopiju kosovske lične karte.

Aplikaciju možete pronaći na sajtu – prokuroriarks.org.

U oglasu se navodi da se prijava vrši elektronskim putem, te da se, nakon popunjavanja aplikacije, uz nju prilažu skenirana dokumenta koja se traže konkursom u PDF formatu.

Dokumentacija se šalje na mejl: burimet.njerezore@rks-psh.org, a nakon čega aplikant dobija potvrdu o podnošenju prijave.

Precizirali su da se ne prihvataju prijave koje se dostave po isteku roka određenog u konkursu.

U odluci o raspisivanju konkursa se dodaje da će kandidati biti izabrani na osnovu kriterijuma prosečne ocene – „odnosno biće primljeni samo kandidati sa visokom prosećnom ocenom do popunjavanja traženih kvota na osnovu ovog konkursa“.

Izvor KoSSev

Comments

Pročitaj još