Rama i zamenik makedonskog premijera stigli u Beograd

Premijer Albanije Edi Rama i zamenik predsednika Vlade Severne Makedonije Nikola Dimitrov stigli su u Beograd, gde će sutra učestvovati u razgovorima u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”

Rama i Dimitrov u četvrtak će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmatrati predloge koji bi dodatno unapredili inicijativu “Otvoreni Balkan”.

Ranije danas u Beograd je doputovao i zamenik makedonskog premijera Nikola Dimitrov.

Po sletanju na beogradski aerodrom, Dimitrov je poručio da je Severna Makedonija, i pored poslednjih dešavanja u toj zemlji posle lokalnih izbora, potpuno posvećena inicijativi “Otvoreni Balkan”.

“Dolazim u trenutku, kada su, kao što znate, završeni lokalni izbori u Severnoj Makedoniji, koji su ostavili posledice, pa i političku krizu na neki način. Važno je da pošaljemo signal da smo, kao država i vlada, potpuno posvećeni inicijativi koja se rodila na Balkanu i koja ima za cilj, pre svega, evropski Balkan”, istakao je Dimitrov.

Kako je naveo, namerava da predloži da se kao važan segment u inicijativu unese i digitalizacija i to kako ona može da pomogne ubrzanju regionalne saradnje.

Vučić će ugostiti na večeri Ramu i Dimitrova, kojoj bi trebalo da prisustvuje i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji završava zvaničnu posetu Srbiji.

Vučić, Rama i Dimitrov u četvrtak će najpre u Palati Srbija razgovarati sa predstavnicima kompanija iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a nakon toga i sa predstavnicima Atlantskog saveta.

Izvor: RTS / Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još