• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa general-majorom Kajarijem: Obezbeđivanje sigurnosti mora biti primarna stvar za sve nas

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se danas sa komandantom KFOR-a na Kosovu general-majorom Ferencom Kajarijem.

Teme susreta bile su bezbednosna situacija na Kosovu, poslednje intervencije specijalne jedinice Kosovske policije na severu, situacija i zabrinutost povratničkih porodica u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i nužnost formiranja Zajednice srpskih opština.

Kako se navodi u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici ministra za zajednice i povratak, Rakić je najpre zahvalio Kajariju na “principijelnom stavu KFOR-a i istakao da KFOR po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN mora ostati jedini garant stabilnosti i bezbednosti na Kosovu”.

„Obezbeđivanje sigurnosti i bezbednosti mora biti primarna stvar i na tome trebamo svi raditi. Jedino tako možemo postići dugoročni mir i stabilnost”, kazao je Rakić.

Ministar je tokom sastanka Kajariju preneo da je “formiranje zajednice Srpskih opština osnovni mehanizam za bolji život Srba na Kosovu i da se upravo zbog toga insistira na što skorijem formiranju ZSO”.

Ovo je prvi susret ministra za zajednice i povrataka Gorana Rakića sa general-majorom Kajarijem, od kako je on preuzeo dužnost komandanta KFOR-a.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Fejsbuk stranica Goran Rakić

Comments

Pročitaj još