• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Polomljeno rebro” večeras u Kosovskoj Mitrovici, sutra u Zubinom Potoku

Pozorišna predstava “Polomljeno rebro” u režiji Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće odigrana večeras u 20h, u Mitrovačkom dvoru u Kosovskoj Mitrovici.

U utorak, 2. novembra predstavu će moći da vidi publika u Zubinom Potoku, u Domu kulture “Stari Kolašin”, takođe od 20h.

Ulaz je slobodan.

U predstavi igraju Janko Cekić i Tamara Tomanović.

Predstava „Polomljeno rebro“ govori o suštastvenom nepoznavanju ljubavi i besramnom poistovećivanju njene vilinske nežnosti sa bestijalnom demonstracijom sile jačeg nad slabijim, o ubijanju mužastvenosti u muškarcu, i o svetačkoj trpeljivost žene koja veruje da će ljubav promeniti nasilnika, sve dok ne donese najvažniju odluku i u najvažnijem trenutku, osokoljena molitvom i uverenjem da je čuva legion arhangelske vojske, jednim pozivom stavlja tačku na svoj dotadašnji život. Odlukom da zatraži pomoć, „lomi ruku“ koja je njoj polomila rebro. Koja je polomila nju – rebro. Koja je polomila njega samog. Ona prijavljuje nasilje, što je jedini, pravi i zdrav izbor.

Predstava “Polomljeno rebro” premijerno je izvedena u Gračanici, krajem marta ove godine, da bi je ubrzo, već u aprilu videla i publika u Kosovskoj Mitrovici, gde je izvedena u dva termina.

Predstava je urađena u okviru projekta “Eliminacija i prevencija rodno-zasnovanog i porodičnog nasilja”, koji je podržao Populacioni fond UN-a UNFPA.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još