• Početna>
  • Vesti>

Glumac Miodrag Krivokapić dobitnik nagrade ”Braća Karić”

Fondacija “Braća Karić” 24. put dodelila je nagrade istaknutim ličnostima za izuzetna dostignuća.

Nagrade “Braća Karić” za 2021. godinu dobili su glumac Miodrag Krivokapić, bivši odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola Grbić, nobelovac, akademik Jevgenij Ivanovič Čazov, kompozitor Milutin Popović Zahar i Četna Gala Sina.

Kako navode iz Fondacije nagrađeni su najhrabriji, najodvažniji, najhumaniji, izuzetne ličnosti, posvećenici, neumorni stvaraoci, šampioni, vizionari neiscrpne životne snage i duha.

Glumac Miodrag Krivokapić je prilikom uručenja nagrade „Braća Karić“, zahvalivši se Fondaciji istakao da je to krajnje  neobična nagrada jer dolazi od njegovih zemljaka.

„Hvala Fondaciji i porodici Karić, ja sam dobijao dosta nagrada u životu, imao sam tu sreću, da dugo radim i onda naravno, ako radiš pristojno taj posao, ponekad radiš i više od toga, onda sleduju i nagrade. Ovo je krajnje neobična nagrada koja dolazi od mojih zemljaka. Ja sam sećanje na zavičaj bacio negde iza sebe i osećao sam se nekako kao čovek koji je ostao bez zavičaja i s’ tim sam se pomirio. Onda tražiš neke druge gradove koji bi ti zamenili zavičaj, a to je malo nemoguće. Sećanja na Peć su i lepa i bolna i ja sam probao da ta sećanja malo gurnem u podsvest, ali eto oni su ih izvukli sa ovom Nagradom. Imam osećaj da mi se sa ovom Negradom vratio jedan mali deo „delićak“ tog izgubljenog zavičaja. Hvala vam na tome!”, rekao je Krivokapić.

Više od 150 blistavih imena, dobročinitelja,stvaralaca, naučnika, umetnika čine danas veliku porodicu laureata okupljenih oko Nagrade ”Braća Karić”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još