Katarini Marinković i Radi Komazec nagrade INTERFER-a

Na 26. Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interfer Zlatna Nika“ novinarka produkcije New Press i Medija centra Katarina Marinković dobila je doplomu ovog festivala u kategoriji TV reportaže. Marinkovićeva je diplomu dobila za reportažu “Ljudi brojevi” koja govori o položaju, problemima i životu stanara stambenog naselja u Lapljem Selu.

Ova reportaža koja je realizovana u produkciji New press-a emitovana je krajem prošle godine na kanalima Tv Mreže – Tv Herc, Tv Puls, Tv Mir i RTV Kim.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica lista “Jedinstvo” Rada Komazec dobitnica je druge nagrade za tekst “Oteti grad” u kategoriji novinska reportaža.

GRAND PRIX 26. INTERFER-a “ZLATNA NIKA – BOGINJA POBEDE” dobio je Emir Kusturica za autorski serijal “Seks, sport i vjera u vječnu sadašnjost”, Sputnjik.

Prvu nagradu za TV reportažu i statuu Zlatna Nika dobila je Vanja Mijalkov iz TV Pirot, za reportažu “Mumulj – rađanje umetnosti”.

Drugu nagradu za istu kategoriju dobila je novinarka RTRS Milana Majar sa novinarskom reportažom “Reci mi osmijehom”.

Treće mesto u istoj kategoriji osvojila je reportaža “I pomislim da živ izađem odande” novinarke Arijane Handan sa Radio Beograda 2.

Diplomu Interfer-a u kategoriji TV reportaže dobio je i Nemanja Živaljević iz RTV Crna Gora za reportažu “Goranka”.

Zlatna Nika za najbolju selekciju radova pripala je redakciji Sputnjik.

Zlatnu Niku za životno delo i doprinost reportaži dobio je Pera Zubac.

Ove godine je na festivalu prijavljeno preko 200 radova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Holandije, Italije, Švedske, Sirije, Libana i mnogih drugih zemalja, koji su se takmičili u pet kategorija: TV, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža.

Izvor Medija centar

Foto Sputnjik

Comments

Pročitaj još