• Početna>
  • Vesti>

ŽKK Trepča uspešna na startu sezone, Kosovska Mitrovica uskoro organizator edukativnog treninga KSS-a

Uspešan početak sezone za mitrovički Ženski košarkaški klub “Trepča”. Tri utakmice – tri pobede.

Seniorska selekcija Trepče od ove sezone takmiči se u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi JUG 1, to jest, u trećem rangu ženskog takmičenja Košarkaškog saveza Srbije.

“Ekipu nije poremetilo ni to što sve utakmice kao domaćin igra u sali OŠ ‘Milun Ivanović’ u Ušću, pa se posle tri kola nalazi na prvom mestu sa tri pobede. U prvom kolu na teškom gostovanju pobeđena je ekipa ‘Plej of’ iz Užica, u Užicu (34:44), u drugom kolu ‘Užice’ iz Užica, u Ušću (52:43) i u trećem kolu ekipa ŽKK ‘Železničar’ iz Lajkovca, u Ušću – (77:73)” – navode iz ŽKK Trepča. 

Seniorska selekcija, koju trenira iskusni trener Saša Trpković, oformljena je posle samo godinu dana rada kluba. S obzirom na rezultate, naporan rad se isplatio. 

Podsetimo, ŽKK Trepča je počeo sa radom posle punih 10 godina pauze, uz podršku Ane Joković i Košarkaškog saveza Srbije. Na čelu kluba je predsednica Dragana Antonijević. 

Istovremeno, uspešno radi i škola košarke. Sportska direktorka kluba, Lucija Stanišić, ima pune ruke posle, jer škola košarke, kako dodaju iz Trepče, na treninzima ima sve više devojčica.

Klub ujedno ima i kadetsku selekciju koja se takmiči u regionalnoj ligi mlađih kategorija Raško-kosovsko-metohijskog regionalnog košarkaškog saveza. 

“Sve u svemu, klub za ponos, što je prepoznala i lokalna samouprava i predsednik PO Kosovska Mitrovica Alksandar Spirić koji daje punu podršku svim akcijama kluba, pa će tako naš grad uskoro biti organizator edukativnog treninga Košarkaškog saveza Srbije za sve devojčice sa prostora AP KiM” – dodaju iz Trepče. 

Izvor Radio Kosntakt Plus

foto ŽKK

Comments

Pročitaj još