Kosovski bokseri sinoć ponovo vraćeni sa prelaza

Kosovskoj bokserskoj reprezentaciji sinoć ponovo nije dozvoljeno da otputuje u Beograd, ovog puta preko prelaza Merdare, saopštio je kosovski olimpijski komitet. 

Ovaj komitet navodi da im prelazak nije dozvoljen iako na sebi nisu imali simbole Kosova.

Objašnjavaju da su se ponovo uputili za Beograd nakon konsultacija sa Kosovskim bokserskim savezom (KOC), Međunarodnim bokserskim savezom (AIBA) i Međunarodnim olimpijskim komitetom, a na preporuku AIBA-e.

“Međutim, čak i bez državnih simbola na sportskoj odeći, timu nije bilo dozvoljeno da pređe granicu” – stoji u saopštenju kosovskog OK-a. 

Generalni sekretar Bokserskog saveza Kosova Ljatif Demolji rekao je da je obrazloženje srpske policije da je kosovska “delegacija ušla u sistem i da im Vlada Srbije ne dozvoljava ulazak”.

“KOC je odmah obavestio AIBA-u i MOK o akciji Vlade Srbije za koju smatra da je potpuno politička i koja po svaku cenu pokušava da uskrati takmičenje naših boksera na Svetskom prvenstvu” – zaključuju iz KOC-a.

Kosovski bokseri trebalo je da učestvuju na prvenstvu u Beogradu koje počinje danas, a ovaj međunarodni sportski događaj u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i AIBA-e okupiće preko 600 najboljih takmičara iz celog sveta koji će se takmičiti u 13 kategorija. 

AIBA je u reakciji na prethodnu zabranu kosovskim bokserima poručila da sport ima za cilj da ujedini ljude i da bi trebalo da bude “oslobođen nacionalne politike”. 

Izvor Radio Kontakt Plus

Foto Kosovski olimpijski savez

Comments

Pročitaj još