Kup Kosova i Metohije 24. oktobra u Zubinom Potoku

U nedelju 24. oktobra u Zubinom Potoku će biti održan Kup Kosova i Metohije u šahu, najavio je gostujući u Jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice, Momo Adžić sekretar Šahovskog saveza Kosova i Metohije,.

Pravo učestvovanja imaju svi registrovani klubovi sa Kosova i Metohije, ali i poznavaoci ove igre koji nisu članovi nijednog kluba.

Ekipe treba da imaju po četiri takmičara, turnir se igra po Bergerovom sistemu. Moguće je prijaviti se za takmičenje najkasnije trideset minuta pre početka, navodi Adžić.

Ove godine je interesovanje izuzetno, obzirom da su učešće najavile ekipe iz Gračanice, Goraždevca, Leposavića, Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice.

Titulu aktuelnog šampiona brani ŠK “Trepča ” iz Kosovske Mitrovice, koji će nastupiti sa tri ekipe, seniorskom, juniorskom i pionirima.

Za osvojena prva tri mesta organizatori su obezbedili diplome.

Pobednik osvaja pehar i 12.000 dinara. Vicešampion dobija 8.000 dinara, a trećeplasirani 4.000 dinara. Početak turnira planiran je u 11h.

Govoreći o ovoj drevnoj veštini Adžić navodi da je sve je više mladih koji se za sada amaterski posvećuju šahu, a da je na njima da se potrudie da omoguće adekvatne uslove kako bi ih još više animirali i zainteresovali za to. Trenutan nedostatak adekvatnih prostorija za održavanje takmičenja i treniranje, kao i nedostatak finansijskih sredstava je veliki hendikep za napredovanje, ali se nadamo da će i to biti prevazidkeno, istakao je Adžić, uz zahvalnost Studenskom domu i PKC Akvarijus koji im ustupanjem prostor u tom smislu izlaze u susret.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još