• Početna>
  • Vesti>

U Briselu danas sastanak tehničke grupe u vezi registarskih oznaka

U Briselu se danas održava prvi sastanak Radne grupe delegacija Beograda i Prištine, a teme razgovora su pitanja slobode kretanja i registarskih tablica, najavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je pojasnio da to neće biti sastanak glavnih pregovarača na tehničkom nivou, već je, kaže, reč o ekspertima, onako kako je dogovoreno sporazumom koji je potpisan 30. septembra.

“A to je da se formira Radna grupa na čijem čelu je Evropska unija i gde su prisutne obe strane i Beograd i Priština”, rekao je Petković.

Petković je rekao da će i jedna i druga strane imati po četiri člana u radnoj grupi, upravo za pitanja slobode kretanja, registarskih tablica i drugi.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu izjavio je da će se tehnička grupa prilikom iznalaženja rešenja za ovaj problem, rukovoditi sledećim principima: Najpre, trajno rešenje mora biti u skladu sa standardima i praksom Evropske unije. Zatim, rešenje mora da bude primenjivo na obe strane i na kraju, ukoliko jedna strana blokira postizanje zajedničkog rešenja ili ne sprovodi ono što je dogovoreno, to je strana koja blokira dijalog.

Peter Stano, portparol EU poručio je da je cilj radne grupe da se nađe trajno rešenje za pitanje registarskih oznaka.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još