• Početna>
  • Vesti>

Micić: Od osnivanja do danas program Radio Gračanice je znatno unapređen i proširen

Radio Gračanica, koja danas slavi 22 godina rada i postojanja, počela je sa radom 21.10.1999. Osnovali su je radnici RTS-RTP. Nastavlja da radi kao naslednik Radio Prištine, a danas je deo sistema i posebna poslovna jedinica JP Mreža-Most.

U skladu sa postojećim uslovima i predviđenom dinamikom emituje 24 sata programa dnevno. Težište programa fokusira se na informisanje Srba na teritoriji Kosova i Metohije.

“Radio Gračanica je formirana 21. oktobra 1999.godine, nakon ratnih dešavanja i mogu vam reći, ono što je značajno da smo mi u tim trenucima odigrali značajnu ulogu za opstanak stanovništva na Kosovu i Metohiji. Neću reći presudnu, ali kad sa jednog radija čujete informacije sa terena kad nije bilo interneta, niti pametnih telefona, onda je to od velikog značaja za slušaoce. Bilo je važno održati se i evo 22 godine postojimo i nadam se da ćemo postojati još dugo”, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica koordinator PJ RTV Gračanica u okviru JP”Mreža Mosta” Saša Micić.

Da je radio značajan i u eri interneta, portala , društvenih mreža i digitalizacije, potvrđuje slušanost radija i to da oni koji slušaju radio od njega još uvek mnogo očekuju.

Micić smatra da radio u doba moderne tehnologije ipak, kao najbrži medij opstaje, a to, dokazuje kako je rekao samo postojanje i Radio Gračanice i Radio Kosovske Mitrovice.

“Mislim da radio živi , ima svoje slušaoce i mislim da ga u nekim trenucima, možda jesu potisli ali ne dovoljno, tako da je moje mišljenje da se radio nikada neće ugasiti, najbrži je mediji i ja kao koordinator poslovne jedinice “Mreža Most” nikada neću dozvoliti da se tako nešto desi”, rekao je Micić.

Istakao je da je Radio Gračanica napredovala u smislu otvaranja televizijskog studija i smatra da je za 22 godine u doba moderne tehnologije postignut zavidan uspeh.

Od osnivanja do danas program Radio Gračanice je znatno unapređen i proširen. Od pre par godina otvorena je i televizija Gračanica, koja se nalazi na 54. kanalu kablovske televizije, a sav programski sadržaj i aktuelne vesti prezentuju na sajtu rtg.rs.

Petković čestitao kolektivu Radio Gračanice 22 godine rada

Uredništvu i svim zaposlenima, dvadeset dve godine uspešnog rada i trajanja ove medijske kuće čestitao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Radio – televizijski centar „Gračanica“, koji u okviru vaše kuće radi nešto više od pet godina, značajan je prozor u svet za sve građane Kosova i Metohije, posebno na prostoru centralnog Kosmeta” rekao je Petković.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još