• Početna>
  • Vesti>

Bisljimi: Neće biti formiranja ZSO, Srbi su izmanipulisani obećanjima Srpske liste

Potpredsednik kosovske vlade i glavni pregovarač kosovske delegacije za dijalog Beograda i Prištine, Besnik Bisljimi, kazao je da neće doći do formiranja Zajednice srpskih opština. Ovaj zvaničnik tvrdi da su izmapulisani oni Srbi koji su poverovali u obećanje Srpske liste o formiranju ZSO i glasali za ovu stranku zbog toga.

„Na političkim liderima je da brinu o datim obećanjima i njihovim ostvarenjima. Srpska lista može da daje obećanja, kao što je to uradila i 2017. godine, ali ih ni tada nije ispunila. Ako su ovog puta obećali nešto o formiranju ZSO, mogu podsetiti građane šta su obećali 2017. godine, i reći im da je to ta ista Srpska lista“.

Bisljimi je dodao da, ukoliko se ZSO definiše kao najbolji način za uređenje statusa kosovskih Srba, da bi isto takvo telo trebalo da se formira i u Srbiji, a za Albance koji tamo žive.

„Ne može postojati jednonacionalno udruženje. Ako je zaključak da je to najbolji modalitet onda bi isti trebala i Srbija da primeni za Albance. Neka pokažu da briga za Srbe nije deo njihove matematike da Kosovo učini funkcionalnim, već proizvod uverenja u promovisanje prava manjina. Oni bi dakle trebalo da ponude isti primer u Srbiji“, rekao je.

Izvor: Kossev

foto Koha (preuzeto)

Comments

Pročitaj još