• Početna>
  • Vesti>

Ansambl “Venac” pokrenuo televiziju “TVnet Venac”

Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije “Venac”iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, pokrenuo je televiziju „TVnet Venac“ na srpskom i engleskom jeziku, u okviru Centra za digitalizaciju.

“Venac nastavlja da unapređuje svoj rad, te je procesom digitalizacije uslove rada obogatio dodatnom video, foto, elektronskom, računarskom i softverskom opremom. VENAC je digitalizaciju započeo 31.12.2020. godine, a ukupna vrednost opremanja vredi dva miliona dinara, koje je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije” stoji u saopštenju.

Iz “Venca” kažu da su oni prva ustanova kulture koja je započela proces digitalizacije na Kosovu i Metohiji, a sada i prva ustanova koja je formirala internet televiziju za prezentovanje svog rada široj javnosti, a sve u cilju zaštite bogatog nematerijalnog kulturnog nasleđa.

“Na „TV net VENAC“ moći ćete da pratite sve koncertne, ali i sve ostale aktivnosti Ansambla VENAC. „TVnet VENAC“ je urađen na inicijativu direktora Snežane Jovanović, a uz podršku medijskih saradnika i po uzoru na ruske i britanske televizije” navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Print screen

Comments

Pročitaj još