• Početna>
  • Vesti>

“Putujući bioskop: Film “Nečista krv” u bioskopima širom KiM; u četvrtak u Zvečanu

Film “Nečista krv – greh predaka” reditelja Milutina Petrovića biće prikazan u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu, u četvrtak 21. oktobra, sa početkom u 17h.

Cena ulaznice je 250 dinara.

Prikazivanje filma se organizuje uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Film “Nečista krv – Greh predaka” se prikazuje u okviru turneje “Putujući bioskop” koji organizuje Dom kulture “Gračanica” pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Gračanica.

“Od najizolovanijih metohijskih sredina do severa Kosova i Metohije publika će na velikom platnu imati priliku da pogleda domaći film ,,Nečista krv: Greh predaka“, reditelja Milutina Petrovića. Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.
Cilj putujućeg bioskopa je da se publici širom Kosova i Metohije prikažu najnovija filmska ostvarenja kako iz strane, tako i iz domaće kinematografije. Uslovi prikazivanja su različiti od školskih sala, pomoćnih objekata, do prostorija koje koriste domovi kulture” saopšteno je iz Doma kulture “Gračanica”.

Raspored projekcija: Ranilug 20.10.2021. u 17:00, Zubin Potok 21.10.2021. u 17:00, Zvečan 21.10.2021. u 17:00, Osojane 22.10.2021. u 17:30 i Goraždevac 22.10.2021. u 17:30.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Youtube, print screen / oficijelni trejler

Comments

Pročitaj još