• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 58 pacijenata, novih 7.745 slučajeva zaraze

Prema poslednjim podacima, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 7.745 osoba od 24.984 testirana uzorka.

Od posledica zaraze preminulo je 58 osoba. Na bolničkom lečenju je 6.708 osoba, dok se na respiratoru nalaze 273 pacijenta.

Epidemijska situacija u Srbiji zabrinjavajuća. Broj novozaraženih je i dalje visok, a posebno brine broj preminulih.

Uprkos apelima lekara da je najbolja zaštita od korone vakcina i činjenici da možemo da biramo između četiri vakcine, nema značajnijeg pomaka u procentu vakcinisanih građana.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, posle sednice Kriznog štaba, da je epidemiološka situacija katastrofalna, “ne smiruje se”, pa se od subote od 22 sata uvode kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru.

Premijerka kaže da će mera uvođenja kovid propusnica važiti i za svadbe i druga veselja organizovana u zatvorenom nakon 22 časa. 

Učenik srednje škole u Kruševcu, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je juče, potvrđeno je za RTS u Školskoj upravi Rasinskog okruga. 

Načelnica anesteziologije u KBC “Dr Dragiša Mišović” Duška Ignjatović je istakla da Srbija mora da se ugleda na zemlje koje su uvele stroge mere i imaju rezultate, poput Italije.

“Prošle godine smo se svi pribojavali italijanskekog scenarija, sada bih da se ugledamo na sadašnji scenario: preko 80 odsto vakcinisanih, uvedene kovid propusnice. Moramo stati na put transmisiji virusa, imamo tri miliona građana među kojima su ili bolesni ili nisu vakcinisani, virus cirkuliše, ide zima, ljudi su u zatvorenom”, ukazala je Ignjatovićeva.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još