• Početna>
  • Vesti>

Petković u poseti Sofronijeviću: Ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i danas Srećka Sofronijevića, ranjenog u sukobu građana i policije 13. oktobra, u Zvečanu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Sofronijević, koji se od posledica ranjavanja sada oporavlja u Urgentnom centru Beograd, tom prilikom je zadobio povrede opasne po život. On je najpre operisan u KBC Kosovsa Mitrovica, nakon čega je prebačen u Beograd, na dalji oporavak.

“Metak koji je primio Srećko Sofronijević je bio namenjen čitavom srpskom narodu na severu KiM, i zato s pravom mogu da kažem da je Sofronijević simbol stradanja srpskog naroda od svog terora koji doživljava od strane Prištine i Aljbina Kurtija. Ono što je poseban utisak jesu i reči Srećka Sofronijevića da njega ne bole njegove rane, već da ga boli teror koji se svakodnevno od strane Prištine vrši nad našim narodom, kako južno tako i severno od Ibra. Srećko Sofronijević je hrabar čovek, otac dvoje dece i pogođen je ispred svoje kuće u Rudaru, samo zbog toga što nosi srpsko ime i prezime ” poručio je Petković koji je Sofronijeviću preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića koji se svakodnevno interesuje za Srećkovo zdravstveno stanje.

“Ono što želim ovom prilikom da poručim je da se dobro zagleda u rane Serćka Sofronijevića i onaj deo međunarodne zajednice koji je podržao Aljbina Kurija u njegovoj suludoj nameri da osvaja sever i vrši teror i puca na Srbe na severu KiM. Ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi. Junačke rane Srećka Sofronijevića govore o tome koliko je srpski narod žrtva na KiM, ali govore i o tome koliko je odlučan naš narod na KiM da pobedi život” istakao je Petković.

Sofronijević je tokom razgovora sa Perkovićem posebno želeo da zahvali državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za KiM, osoblju Urgentnog centra i KBC u Kosovskoj Mitrovici, ali i narodu na Kosovu i Metohiji koji je sve vreme bio uz njega.

“Želim posebno da zahvalim mojoj braći sa severa koji su uz mene sve vreme da prebrodim ovu muku. Daj Bože da se ovo nijednom Srbinu više ne desi, ne daj Bože deci, jer kada su upali kod nas nisu mislili ni na decu ni na stare, ni na mlade. Želim da moji sin i ćerka, Savo i Ana mogu normalno, kao i sva druga deca da se igraju sa vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka. Mi smo nažalost na takav život navikli, ali naša deca nisu- da naši ljudi žive bezbedni, hgde god da su i južno i severno od Ibra. Živela Srbija” poručio je Sofronijević.

Direktor Urgentnog centra dr Marko Ercegovac kaže da je Sofronijević stabilnog zdravstvenog stanja.

“Pacijent je u stabilnog stanja što je najvažnije, nema znake infekcije, njegov oporavak ide dobrim tokom i nadamo se da će u skorije vreme da se vrati svojoj kući i da nastavi sa rehabilitacijom. Nema komplikacija koje bi bile vitalne i to je najvažnije, a vreme će pokazati njegov pun oporavak” kazao je dr Ercegovac.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još