• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Zadovoljan sam izlaznošću i odgovornim odlukama Srpske liste

Aleksinac, 19. oktobra 2021. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic izjavio je danas da se ni u jednoj zemlji na svetu ne vodi razgovor o tome sta ce biti sa radnicima koji su u jednoj fabrici ostali bez posla. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je zadovoljan izlaznošću na lokalnim izborima održanim na Kosovu i Metohiji u nedelju kao i da je zadovoljan odgovornim odlukama Srpske liste.

Vučić je na konstataciju da svaki izborni proces na KiM aktuelizuju narativ da država tera Srbe da izađu na izbore, kazao da nikoga država nije terala.

“Mi nikoga nismo terali, osim što sam mislio da je bolje da izađu nego da ne izađu. Nisam to krio, i javno sam to govorio. Mi napadamo Prištinu za neispunjavanje Briselskog sporazuma, a onda ćemo mi da ne ispunimo. Kako onda da izađemo pred bilo koga i tražimo formiranje ZSO” rekao je Vučić tokom obilaska fabrike “Magna – Odžaci” u Aleksincu.

Ukazao je da su ljudi u srpskim sredinama neuporedivo u većem broju izašli na glasanje, u proseku 60 odsto, dok je u većinski albanskim mestima izlaznost bila 40 odsto i dodao da to govori o motivisanosti ljudi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još