Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga

Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, skuplja je za 50 dinara.  

Vožnja na relaciji Kosovska Mitrovica – Zvečan, ali i ostalim gradskim relacijama, sada košta 150 dinara. Poskupljenja na ostalim prigradskim i međugradskim pravcima, su i viša.

Tako je sada, taksi vožnja od Kosovske Mitrovice do Zubinog Potoka – 1.500, umesto 1.400 dinara, koliko je bila.

Iz udruženja taksista za Radio Kontakt Plus kažu, da oni nisu srećni zbog ove odluke, ali da su zbog poskupljenja goriva i održavanja vozila, bili prinuđeni na ovu nepopularnu meru povećanja cena.

“Gume su poskuple, ulje je poskupelo, gorivo je poskupelo, cela amortizacija je poskupela (…) Samo je gorivo tri puta poskupelo za mesec dana. Mi cene nismo menjali tri godine, od 2018. Sa ovim cenama bili smo u gubitku, morali smo da formiramo nove”, kažu iz udruženja.

Građani, iako svesni da su poskupeli mnogi proizvodi, nikako ne opravdavaju ovo povećanje cena, i smatraju da je za gradsku i vožnju od Kosovske Mitrovice do Zvečana, poskupljenje od 50 odsto, previsoko.

„Inače se ne vozim taksijem, čuo sam da je poskupeo, tek sad neću da se vozim taksijem“, kategoričan je naš sagovornik. 

„Nisam čula, jutros se nisam vozila taksijem. Ne mogu da verujem da je opet došlo do toga“, odgovor je naše druge sagovornice.

Jedan naš sugrađanin nije siguran koliko će sada koristiti usluge taksija. Ipak, priznaje, da ima pravaca gde ne može drugačije.

„Zavisi od puta gde ću da idem“, kaže on.

„Stvarno je katastrofa, još malo nećemo imati para da se vozimo od Mitrovice do Zvečana“, zabrinut je još jedan sugrađanin. 

„Da čula sam i ne pada mi na pamet da se vozim taksijem, stvarno nema smisla“, revoltirana je još jedna Mitrovčanka.

Koliko će povećanje cena zaista uticati na korišćenje taksi usluge, videćemo, s obzirom na to da se ljudi ovde u velikoj meri služe taksijem kao prevoznim sredstvom. Neretko i na kratkim relacijama.

Na prostoru Kosovske Mitrovice i Zvečana, funkcioniše šest taksi službi.

Izvor: Kontakt plus i Kossev

Comments

Pročitaj još