• Početna>
  • Vesti>

Kos.Mitrovica: Petnaestoro zaposlenih kompanije W3 Lab dobrovoljno dali krv

Petnaestoro zaposlenih digitalne agencije “W3 Lab” u petak su dobrovoljno dali krv za potrebe Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Na ovaj humani čin, odlučili su se samoinicijativno. Direktori kompanije Stefan Sovrlić i Vladimir Vučković i još trinaestoro mladih IT stručnjaka želelo je da pomogne i da svoj doprinos za život donirajući krv.

Ističu, da su svakodnevno svedoci da se potražuje krv,a apeli porodica i medija učestali.

“Stefan Sovrlić nam je predložio dobrovoljno davanje krvi i preneo svoja iskustva. Rekao nam je da nema boljeg osećaja za čoveka nego kad zna da njegova krv može pomoći ljudima u nevolji. U to smo se i sami uverili i kao tim smo se odlučili da postanemo redovni davaoci krvi” – izjavio je mladi IT stručnjak “W3 lab” digitalne agencije Aleksa Jevtić.

Sam Sovrlić, koji je direktor i suosnivač navodi za Radio Kosovska Mitrovica, da je cilj, pored same pomoći onima kojima je potrebna krv, da povećaju svest svih koliko je ovo važno i podstaknu i ostale kompanije na severu da motivišu svoje zaposlene da se uključe i dobtovoljno daju krv.

“U poslednje vreme smo svedoci da usled nedostatka krvi u Zavodu za transfuziju, lekari i naši sugrađani traže krv za svoje voljene preko društvenih mreža. Smatram da niko ne treba da proživljava taj stres da će možda nečije dete ostati bez krvi u ključnim trenucima. Dobrovoljni sam davalac krvi već punih 8 godina i želeo sam da i moje kolege dele taj osećaj odgovornosti i humanosti. Želeo sam i da kao firma damo primer ostalim kompanijama na severu Kosova da uključe svoje zaposlene u ovaj nesebičan čin i na taj način zajedno pomognemo našim sugrađanima i Zavodu za transfuziju i Kliničko bolničkom centru Kosovska Mitrovica” istakao je Sovrlić.

Ukoliko i vi želite da postanete dobrovoljni davalac krvi, potrebno je da se javite Zavodu za tranfuziju u Kosovskoj Mitrovici, koji će nakon neophodnih pregleda lekara ustanoviti da li ste u mogućnosti da to i učinite.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Kontakt plus radio

Foto: W3 lab

Comments

Pročitaj još