• Početna>
  • Vesti>

Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno

Foto: Radio Mitrovica sever

Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno. Kako je za naš program potvrdio v.d. direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek, on se nalazi van životne opasnosti, a od posledica ranjavanja se i dalje oporavlja na odeljenju intenzivne nege.

„Srećko Sofronijević se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege i njegovi vitalni parametri su stabilni. Urađeni su kontrolni snimci i nema nikakve promene, što se tiče njegovog zdravstvenog stanja. Nadamo se da će tok njegovog lečenja ići uzlaznom putanjom“ rekao je Elek.

On dodaje da će Sofronijević uskoro biti prebačen na odeljenje hirurgije, ukoliko njegovi vitalni parametri budu to dozvoljavali.

Srećko Sofronijević ranjen je u sredu (15. oktobar) u Zvečanu iz vatrenog oružja u sukobu specijalne jedinice Kosovske policije i građana. Pored njega, povređeno je još devet osoba iz Zvečana i Kosovske Mitrovice.

U znak podrške Sofronijeviću, umetnik Đorđe Mijailović iz Novog Pazara oslikao je mural u blizini STŠ “Mihailo Petrović Alas” na kojem piše “Svi smo mi Srećko Sofronijević – sretne ti rane junače”.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još