Vućić: Zaštitićemo narod na KiM. Tačka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da “zna šta nam je činiti”, ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sever Kosova i počnu da uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Aleksandar Vučić je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije “Brose” u Pančevu rekao, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na KiM, da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.

“Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak, ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi nek vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite”, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio novinarku, koja je postavljajući pitanje o tome kako će zaštititi Srbe apostrofirala navodnu obavezu Srbije po Briselskom sporazumu, da je pitanje postavljeno bez znanja o tome šta piše u Briselskom sporazumu.

“To nema veze s tim sporazumom”, rekao Vučić i objasnio da postoji jedino aneks sa NATO-om u vezi sa dolaskom oklopnih vozila na sever.

“Oni nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca, to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfora. Ovo je sedmi ili osmi upad ne bi li prikazali silu”, rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe. 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, RTS

Foto: RTS, print screen

Comments

Pročitaj još