• Početna>
  • Vesti>

Petković čestitao slavu igumaniji i sestrinstvu Pećke patrijaršije: Da naše hrišćansko i nacionalno dostojanstvo svagda u časti i čestito nosimo i njime se dičimo

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković , povodom hramovne slave Pećke patrijaršije uputio je čestitku mati Haritini, igumaniji stavropigijalne lavre Pećke Patrijaršije.


Neka nam i današnji praznik pomogne da zajedno prebrodimo sva iskušenja. U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Vama i sestrinstvu čestitam današnji praznik i hramovnu slavu, Pokrov Presvete Bogorodice, naveo je Petković.

Danas proslavljamo duhovno pokroviteljstvo, posredovanje i zastupništvo pred Bogom, koje dobijamo usled velikog milosrđa i ljubavi Presvete Bogorodice prema nama.

Njena zaštita, potrebna nam je danas više nego ikada pre u novijoj istoriji, pogotovo našem narodu na Kosovu i Metohiji koji se svakodnevno suočava sa brojnim izazovima i nedaćama, gde nam je svakodnevno ugroženo postojanje, naša pravoslavna vera i vekovni hramovi, jezik, predanje i bogato kulturno nasleđe, gde nam svojataju i pokušavaju da zatru sve što je srpsko.

Neka nam današnji Praznik i vaše svakodnevne molitve pomognu da u nadi i ljubavi prema bližnjima, složni i ojačani, prevaziđemo sva iskušenja i ostanemo i opstanemo na našoj svetoj kosmetskoj zemlji, a da naše hrišćansko i nacionalno dostojanstvo svagda u časti i čestito nosimo i njime se dičimo.

Želim Vam srećnu i Bogom blagoslovenu hramovnu slavu, naveo je u čestitki direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još