Rudare: Put Priština – Raška blokiran kod krsta, građani okupljeni u mirnom protestu

Magistralni put Priština – Raška u potpunosti je danas blokiran za motorni saobraćaj, pošto su građani, nezadovoljni jutrošnjom akcijom kosovske Carine i policije, na deonici “kod krsta” u Rudaru, preprečili put sa više kamiona.

Kako javlja naš reporter, kod mosta u Rudaru i puta koji vodi prema Žitkovcu, u prepodnevnim satima, bilo je okupljeno više stotina građana. Kosovska policija je blokirala saobraćaj i ispaljeno je više šok bombi i velika količina suzavca.

Jedna osoba teže je povređena tom prilikom, a prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatana Eleka, povređeni je u operacionoj sali. Kako Elek precizira, radi se o povredama nanetim vatrenim oružjem.

U prepodnevnim satima, na dve lokacije u Zvečanu, kod rudaračkog mosta i “kod krsta” na putu Priština – Raška, put je bio blokiran teretnim vozilima. Saobraćaj se u ovom trenutku preko rudaračkog mosta odvija bez zastoja a prepreke su uklonjene, dok je “kod krsta” put potpuno blokiran za saobraćaj sa više kamiona, javlja naš reporter.

Podsetimo, jutros oko 9h, u Kosovskoj Mitrovici, u Ulici knjaza Miloša, došlo je do sukoba građana i kosovske interventne policije, zbog akcije koju policija i kosovska Carina sprovode u oblasti suzbijanja krijumčarenja robe.

Ubrzo nakon ekalacije u Mitrovici, do sukoba je došlo i na teritoriji opštine Zvečan.

I u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu, situacija je trenutno mirna, ali su putevi na više lokacija blokirani, a građani su i dalje okupljeni.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments