• Početna>
  • Vesti>

Dačić zahvalio Palestini na principijelnoj poziciji o Kosovu i Metohiji

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas u razgovoru sa ministrom inostranih poslova i dijaspore Države Palestine Riadom Al Malkijem na principijelnoj poziciji i podršci koju Palestina pruža Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

Ministar Al Malki poručio je da se njihova pozicija o Kosovu i Metohiji neće menjati.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim bivšim kolegom ministrom Al Malkijem i zahvalio mu se na učešću na sastanku Pokretna nesvrstanih zemalja kojim se obeležava šezdeset godina od osnivanja pokreta i održavanja prvog Samita u Beogradu.

On je istakao da su odnosi Srbije i Palestine tradicionalno dobri i izrazio spremnost da i na funkciji predsednika Narodne skupštine nastavi da radi na njihovom daljem unapređenju.

Ministar Al Malki se složio da su odnosi između Palestine i Srbije tradicionalno prijateljski i zahvalio Dačiću na doprinosu koji je lično dao njihovom razvoju i unapređenju. Al Malki dodaje da da dobre političke odnose treba da prati i razvoj ekonomske saradnje i izrazio je nadu da će uskoro doći do realizacije ideje o formiranju zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica


Comments

Pročitaj još