• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Vođe nesvrstanih u Beogradu veliki uspeh Srbije

Predstojeći skup nesvrstanih zemalja koji će biti održan u ponedeljak u Beogradu, Vučić je ocenio kao veliki uspeh Srbije.

Srbija će u trenutku zaraze koronavirusom, imati, rekao je Vučić, više od 100 gostiju iz više od 50 zemalja.To će biti najveći skup u, kako je rekao, “ne znam koliko decenija”. Nabrajajući najviše zvaničnike sa afričkog kontinenta, arapskog sveta i Azije, predsednik je istakao da je reč o veoma važnim zemljama za Srbiju.

“Srbija ne može da napravi nameštaj jeftiniji od ‘Ikee’, jer to nije lako, ali sa našim prijateljima iz afričkog i arapskog sveta, pa i iz Azije, možemo bezbroj stvari da napravimo”, zaključio je Vučić.

Sutra sastanak Vučića i šefova diplomatija nesvrstanih

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra, u Palati Srbija, niz bilateralnih sastanaka sa više šefova diplomatija nesvrstanih zemalja, prenosi Tanjug.

Kako je saopštila predsednikova Služba za saradnju s medijima, sastanci će počev od 11.15 sati, biti održani po sledećem redosledu:

Ministar spoljnih poslova Republike Irak Fuad Husein, ministar Države Kuvajt Ahmed Naser Al-Mohamed Al-Ahmed Al-Džaber Al Sabah, ministar Nepala Narajan Hadka, ministar Države Palestine Riad al Maliki i ministar Republike Indonezije Retno Lestari Prijansari Marsudi.

Izvor RKM,RTS

Foto Pink

Comments

Pročitaj još