Sazdanović: Vakcinacija je ključna reč, bila i biće

Epidemijska situacija je krajnje ozbiljna. Ispred kovid ambulanti su gužve. Sve više pacijenata je u bolnicama.

Prema posldnjem preseku, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 6.401 osobe od 21.119 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 49 osoba. Na bolničkom lečenju su 6.584 pacijenta, od kojih je 279 na respiratoru.Od posledica zaraze koronavirusom juče je preminula 35-godišnja trudnica iz Kraljeva.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Predrag Sazdanović izrazio je bojazan da slučaj preminule porodilje iz Kraljeva nažalost neće biti poslednji.

“Ja ću biti vrlo pesimističan – bojim se da je to tek početak, da ćemo još mnogo puta čuti ovako tužne vesti. Treba svi da shvatimo da su vakcine te koje štite od kovida. Vakcinacija je ključna reč, bila i biće”, poručio je Sazdanović.

Stručnjaci i dalje apeluju da se građani vakcinišu kako bi izbegli teško stanje. Ponavljaju da je vakcinacija jedini izlaz i da nema alternativu.

Premijerka Ana Brnabić je navela da mere ne mogu biti iste kada imate vakcinu i kada nemate vakcinu, “zato što to praktično znači da vi u vakcinu ne verujete”.

Poručila je da će pandemija prestati kada postignemo kolektivni imunitet – ili na način da se svi zarazimo ili na način da se svi vakcinišemo.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica,RTS

Foto RTS

Comments

Pročitaj još