Odbor odlučio – ove godine nema Sajma knjiga

Međunarodnog beogradskog Sajma knjiga ove godine ipak neće biti. Na sednici Odbora Sajma knjiga iznešen je zajedinički stav udruženja izdavača da ne postoje uslovi za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

“Osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga, učinili su sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i Regiona, Sajam knjiga održi” stoji u saopštenju.

Iz Odbora podsećaju da je u junu predloženo da se sajam održi u septembru, jer je ispravno pretpostavljeno da će oktobarski termin biti pun prepreka.

“Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin. Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima – uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora” stojiu saopštenju.

“Odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji. Kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovaćemo Sajam knjiga” ističe se u tekstu saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: RTV

Comments

Pročitaj još