• Početna>
  • Vesti>

Vučić s Borisovim o ekonomskoj saradnji i infrastrukturi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sloveniji sa bivšim bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o ekonomskoj saradnji i zajedničkim infrastrukturnim projektima od značaja za dve zemlje, pred početak samita Evropske narodne stranke.

Vučić je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” precizirao da je s Borisovim, kojeg je nazvao “dragim prijateljem”, razgovarao o auto-putu od Sofije do srpsko-bugarske granice, gasovodu Balkanski tok i budućim vidovima saradnje.

Vučić je objavio i fotografiju sa Borisovim.

Predsednik Srbije je ranije danas stigao u dvodnevnu posetu Sloveniji, gde će učestvovati Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan.

On će danas posle podne, najpre, prisustvovati Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP), u koju je kao pridruženi član SNS primljena 2016. godine.

Predsednik Srbije će posle toga prisustvovati i otvaranju izložbe “Umetničke ambasade” u vili Vipolže u Goriškim brdima.

Vučić će sutra učestvovati na Samitu EU i Zapadnog Balkana, koji se održava na Brdu kod Kranja, koji se vidi kao prilika da se potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegova dalja integracija u EU, ali i da se pruži dodatni podsticaj primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Izvor: Tanjug

Foto: Instagram

Comments

Pročitaj još