• Početna>
  • Vesti>

Fondacija „Delije“ mališanima u Goraždevcu napravila igralište

Fondacija „“Delija“ obezbedila je finansijska sredstva za izgradnju dečijeg igrališta u Goraždevcu. Mališani nisu krili svoje oduševljenje novim mestom za igranje i druženje.

U sklopu crkvenog imanja danas je zvanično otvoreno igralište za decu Goraždevca. Na otvaranju igrališta ekipa Radio Goraždevca zatekla je mališane koji su čekali da park zvanično bude otvoren, kako bi mogili da počnu sa igrom.

„Mi smo imali ovde igrališta ali nisu  bila toliko lepa kao ovo danas ovde.  Pored igrališta sviđa mi se i zelenilo, drveće i cveće koje je zasađeno. Uživaćemo družeći se“, kazala je uzbuđena jedanaestogodišnja Antonina Pavlović.

„Sviđa mi se novo igralište. Najviše ću se igrati na toboganu“, rekao je kratako Bane Stevanović.

„Biće nam zanimljivo, igraću se sa drugarima“, kaže osmogodišnja Rada Kastratović.

Predsednik crkvenog Odbora Miodrag Stevanović zahvalio se fondaciji „Delije“ na pruženoj pomoći.

„Mi smo do sada imali igralište, i u porti u drugom crkvenom delu, koja su bila nefunkcionalna. Imali smo tobogan star 18 godina, koji uopšte nije vršio funkciju tobogana, nije bio bezbedan“, rekao je Stevanović.

Novo igralište je značajno za decu, kako bi svoje slobodno vreme provela driužiće se, a ne kraj računara i telefona, kazao je jedan od roditelja Mladen Stevanović.

„Igralište je značajno jer do sada ovde nije bilo sličnih mesta gde bi se deca igrala. Deca se svakako druže, a novi park će pospešiti njihovu igru i odvojiće ih od računara i telefona, na kojima provode veći deo svog slobodnog vremena“, istakao je Mladen.

Fondacija „Delije“ je prikupila 18.000 evra za uzgradnju igrališta. U Goraždevcu ima oko 80 dece koja pohađa OŠ „Janko Jovićević“.

Izvor: Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još