• Početna>
  • Vesti>

Na Jarinju i Brnjaku okupljeni građani do sprovođenja dogovorenog

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i danas, već 12. dan a nakon što je postignut kompromis za rešenje situacije na Kosovu i Metohiji, okupljeni građani čekuju da se sprovede dogovoreno u Briselu a to je pre svega povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije i uklanjanje barikada, kako je rečeno, istovremeno uz predhodno raspoređivanje jedinica KFOR-a.

Formiraće se radna grupa čiji je zadatak da za šest meseci pronađe trajno rešenje za režim korišćenja tablica a što će se potom odlučivati na visokom političkom nivou u briselskom dijalogu.

Posle skoro dve nedelje, nazire se kompromisno rešenje krize na severu Kosova i Metohije.

Nato: Kfor će rasporediti svoje snage na prelazima Jarinje i Brnjak pre početka simultane akcije

Portparolka alijanse Oana Lungesku je navela da je dijalog Beograda i Prištine, uz posredstvo specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, od ključnog značaja za stabilnost u celom regionu.

„NATO nastavlja da snažno podržava dijalog uz posredstvo EU i druge napore u cilju normalizacije odnosa Beograda i Prištine. Ovo je jedini put ka postizanju trajnog političkog sporazuma za region“, dodala je Lungesku.

Kfor će rasporediti svoje snage na prelazima Jarinje i Brnjak pre početka simultane akcije i ostaće tamo dve sedmice, predviđeno je, izmedju ostalog, sporazumom postignutim uz posredstvo EU.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto N1

Comments

Pročitaj još