• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Uvek spremni da pregovaramo, nikad da pokleknemo zbog jednostranih poteza Prištine

Srpska lista izdala je saopštenje u kome zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na kako se navodi u saopštenju “istrajnosti iskazanoj u Briselu”.

“U ime predsedništva Srpske liste zahvaljujemo se što ste hrabro istrajali u borbi za svoja prava, što smo još jednom pokazali da je naše jedinstvo i sloga najjače oružje u odbrani prava našeg naroda, zato što ste ostali suzdržani na sve provokacije kojima ste bili izloženi u prethodnim danima i što ste i po kiši, suncu, danju i noću nepokolebljivo branili svoje pravo na ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji, i u tome uspeli” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste poručuju da su uvek spremni za pregovore, ali ne i za pristanak na jednostrane poteze.

“Zahvaljujemo se našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji je hrabro i neustrašivo, filigranskom preciznošću uspeo da pregovorima dođe do ovog diplomatskog uspeha i time jasno pošalje poruku da smo uvek spremni da pregovaramo, ali da nismo spremni da pokleknemo zbog jednostranih poteza Prištine, odnosno da kroz pregovore ispravi po nas štetne sporazume iz 2011. godine.

Takođe, iz srpske liste upućuju zahvalnost direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću.

“Takođe, upućujemo zahvalnost i našem glavnom pregovaraču koji se svih ovih dana u Briselu borio za interese našeg naroda. Današnjim sporazumom pokazali smo da znamo da budemo mudri, uzdržani i diplomatski pobedimo, uz našu poznatu krilaticu jer odavde nema nazad” navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još