• Početna>
  • Vesti>

Borbu sa kovidom izgubilo 45 pacijenata, koronavirus potvrđen kod još 8.171 osobe

Foto: Pixabay

U prethodna 24 sata na koronavirus testirano je 24.847 građana od kojih je 8.171 novozaražen.

Preminulo je 45 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 243 obolelih.

Gužve ispred kovid ambulanti, sve više pacijenata u bolnicama. Crvene zone se ubrzano pune, Kliničko-bolnički centar Zvezdara za osam dana popunio je svoje kapacitete. Od sutra se i KBC “Dragiša Mišović” ponovo vraća u kovid režim. Univerzitetski Klinički Centar u Nišu je na ivici kapaciteta.

Direktor KBC Zemun, prof. dr Dragoš Stojanović, rekao je za RTS da se u poslednja dva, tri dana u toj ustanovi pregleda između 150 i 170 pacijenata, od kojih se 10 do 20 odsto usmerava u kovid bolnice, te da jedanako dolaze i mlađi i stariji.  

Situacija u Nišu je dramatična, a mere poput kovid propusnica neće mnogo doprineti da se smiri, ona zahteva radikalni potez, poput potpunog zatvaranja, smatra prof. dr Radmilo Janković- i upozorava na opasnost koju sa sobom nosi odlazak na svadbe i ostala veselja. 

Pet beba pozitivnih na kovid, od kojih najmlađa ima samo šest dana, hospitalizovano je u Dečjoj klinici KBC “Dr Dragiša Mišović”, ali su kliničke slike tih beba blage i nisu životno ugrožene.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da u više od 74 odsto jedinica lokalne samouprave nema nijednog zaraženog učenika u školama i naglasio da u obrazovnim ustanovama situacija nije alarmantna. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još