• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Napad nastavak i posledica bezumnih akcija Prištine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je jučerašnji napad na grupu Srba koji su otišli u južni deo Kosovske Mitrovice kako bi obavili administrativne poslove prava slika i prilika današnjeg društva na samoproglašenom “Kosovu”, koje je godinama građeno na otrovnoj i bezumnoj mržnji prema srpskom narodu i svemu što je srpsko.
Ovaj nedopustivi incident nastavak je i posledica bezumnih akcija Prištine čiji specijalci danima provociraju srpski narod na prelazima na severu KiM, navedeno je u saopštenju Kancelarije.

Ističe se da se multietničko društvo ne pravi noževima, flašama, demonstracijama sile, niti mržnjom prema komšijama i sugrađanima i da je ovih dana postalo više nego jasno da Priština želi da Srba ili nema ili da budu zatvoreni u rezervate, bez prava na kretanje, jezik i slobodno mišljenje.

Kancelarija ukazuje da oni koji pozivaju “dve strane” na deeskalaciju, treba da, ako ne žele da nastave da zatvaraju oči pred realnošću, vide da “drugu stranu” u tom divljaštvu čine nezaštićeni ljudi, ugroženih prava.

Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista, jer napad na svakog Srbina na Kosovu i Metohiji je napad na čitav srpski narod, a inspiratori hajke na naš narod odgovaraće za to što čine, naglašava se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još