• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Kosovo ne provocira, već sprovodi zakone, Srbija je izvor destabilizacije

Kosovo ne provocira, već sprovodi zakone, izjavila je danas kosovska predsednica Vjosa Osmani na sastanku sa čelnim ljudima zaduženim za bezbednost na prostoru Kosova.

Osmani se danas povodom situacije na severu Kosova, sastala sa ministrom unutrašnjih poslova Dželalom Svečljom, direktorom kosovske policije Samedinom Mehmetijem, direktorom OAK-a Petritom Ajetijem, ministrom odbrane Armendom Mehajom, šefom misije EULEX-a, Lars Gunar Vigemarkom i komandantom KFOR-a general-majorom Frankom Federičijem.     

Osmani je naglasila da Kosovo ne provocira bezbednosnu situaciju, već sprovodi zakon, dok policija brine o bezbednosti svih građana bez razlike.

Ona je visoko ocenila rad kosovske policije, koja je prema njenim rečima pokazala profeionalnost u očuvanju javnog reda i bezbednosti. 

“U tom kontekstu, Osmani je ponovila svoj stav da je Srbija izvor destabilizacije u regionu, pozivajući međunarodnu zajednicu da se suprotstavi takvim naporima, kao i podsticajnom diskursu, čiji je izvor ne samo u Srbiji, već i u Rusiji” navodi se u saopštenju Kabineta kosovske predednice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kabinet kosovske predsednice

Comments

Pročitaj još